Individers Tillvaro

Den senaste tiden har varit omtumlande på många sätt, speciellt när man tänker på det som skedde i Norge. I början kändes det så abstrakt och svårt att förstå, att något som detta kan hända i Norden man ser det inte som något trovärdigt på något sätt. Nu har den initiella chocken lagt sig och man börjar bearbeta vad som egentligen hände. 

Det känns konstigt hur hela händelseförloppet är utfört av en person och inte en grupp av mäniskor. Att börja spekulera i hur någon kan vara så ond osv. är ingen nytta och har ingen relevans tycker jag. Även om man kanske inte vill se den "hemska" realiteten bakom dådet, så tror jag att det är mycket viktigare att se gärninsmannens verklighet och resonemang från hans utgångspunkt eftersom det genererar en profil och därför förståelse som kanske kan förhindra liknande dåd i framtiden.    

Jag kan inte säga att jag känner med de som blev utsatta för dådet eftersom man inte kan mäta sig med den sorg och skräck som de har fått uppleva om man faktiskt inte var där men däremot känner jag för de människor och vars anhöriga som har fått genomlida detta. Det är fruktansvärt, det som har hänt och man känner verkligen sorgen och eftereffekterna av ett oerhört smärtsamt trauma som detta.

Vad som har hänt finns onekligen i mina, era och våra tankar, tyvärr.

 


G'day

Ojojoj, nu händer det grejer!!! 

Fick igår reda på att jag har fårtt ett deltidsjobb på Clas Ohlson på shopping-gatan i Newcastle! Så jag kommer att få jobba på ett svenskt företag utomlands som dessutom ligger på gatan där ALLA går! Detta är jag väldigt glad över! Det är också bra att jag har fått jobb inte bara för pengarnas skull men också för min karriärsutvecklande kurs som jag skall ha i år (Carreer Development). Så från och med den 17:de Augusti kommer jag att vara en Clas Ohlson anställd i Newcastle. Är väldigt stolt över att ha lyckets få jobbet från Sverige, deras beslut är enbart baserat på mitt CV och två telefon intervjuer. 

Idag bokade jag även en resa för Anna och mig, vi skall på torsdag ta en liten mini-kryss till Kiel vilket skall bli jätteroligt! Det skall bli skönt att få ett litet avbrott och det skall bli roligt att se den nya Stena Line båten. Har hört att den är fin men ganska tråkig men jag tror att det blir bra ändå. Ser framemot att gå i affärerna i Kiel, tycker om Karstadt och C&A extra mycket! :)

Hoppas att allt är bra med ni som läser bloggen!!!  

RSS 2.0