Nystan och Telianer


Nu har mellandagsrean börjat men om jag skall vara ärlig är ja inte jätteintresserad av den. Allt som jag skulle köpa skulle bli mer vikt i bagaget tillbaka till Newcastle så det är ingen idé att köpa på sig massor av kläder och saker som man sedan inte kan ta med sig. Men igår köpte mamma och jag garn efter jobbet. Vi gick till STRIKK som är en jätterolig garnaffär med massor skojiga garner och tillbehör. På STRIKK köpte mamma en jättefin härva med Mohair garn som hon skall göra en trekantig sjal av och jag köpte ett japanskt garn NORO tror jag att namnet var. Det blir välidigt fräcka mulitfärgade effeker med det garnet. Att sitcka är väldigt lugnande och bra mot stress. ...och eftersom det är lättviktigt är det inga problem att ta med det tillbaka till Newcastle.

Annars händer inte så mycket, jag jobbar på TeliaSonera. Precis som jag har gjort förra året. Det är roligt att jobba här och det är bra att få tjäna lite extra pengar till studielånet. Jag har försökt att spara pengar till studielånet så jag kan betala tillbaka en klumpsumma på en gång så att det blir lite lättare att komma igång med återbetalningen.  

Busyness as usual

Först av allt, jag vet att det inte står "business" och det skall det inte stå heller.

Nu står jag inför slutspurten för denna terminen, på fredag flyger jag hem (förhoppningsvis). Det är lite svårt att förstå att om ett par dagar har jag gjort hälften av min utbildning! Det har verkligen gått sjukt fort! Hela eftermiddagen och kvällen har jag legat och skrivit på uppsatser, tycker att jag har kommit en bit på vägen i alla fall. Nu har jag bara slutsatsen kvar och den kommer att vara på ungefär 500 ord, så det skall jag göra imorgon så behöver jag inte tänka på den uppsatsen mer. Sedan har jag ungefär 1000 ord kvar på en annan uppsats så jag hoppas på att få klart 500 av dem imorgon. Jag har gjort lite milstolpar för att underlätta skrivandet imorgon.

Om vädret nu tillåter *ta i trä* så kommer jag hem på fredag kväll. Det skall komma arktiska vindar till Newcastle under torsdagen och det skall tydligen bli massor av snöfall igen. De har varnat på tv och på MetOffice som är den svenska motsvarigheten till SMHI. Fredagen är tydligen den dagen som det skall vara värst. Det viktigaste för mig är att jag kommer i väg i alla fall, jag skall flyga via Bryssel med Brussels Airlines och missar jag anslutningsflyget där är jag ju på väg i alla fall. Det skulle kännas som ett misslyckande om jag kommer till Newcastle International på fredag och så är flyget inställt!


CSI Uppsats



Nu ligger jag i sängen och skriver en uppsats om CSI och hururvida den serien är en reflektion av eller en reflektion på dagens samhälle. Om jag skall vara ärlig så finner jag det ganska intressant och eftersom jag kan relatera till serien blir det genast roligare att skriva de 2300 orden som räknas som minimum för uppsatsen.  Jag har valt att dela uppsatsen i fem delar, 300 ord för introduktionen och 500 ord var för varje ämnesområde som är relevant för uppsatsen. Upplägget kommer att se ut såhär:

-INTRODUKTION
-KRIMINAL DRAMA I ALLMÄNHET
-CSI OCH DESS PÅVERKAN PÅ SAMHÄLLET
-ELFTE SEPTEMBERS PÅVERKAN PÅ VERKLIGHETEN I TV-RUTAN OCH DEN VERKLIGA VERLIGHETEN
-SLUTSATS; ÄR CSI EN REFLEKTION PÅ ELLER AV VERKLIGHETEN?

Det enda problemet som jag känner att jag står inför nu är antalet källor, lärarna vill att man skall ha mellan 10-15 källor och jag känner att det kan vara lite svårt eftersom uppsatsen känns föhållandevis kort i relation till antalet ord som uppsatsen skall vara skiven på. Nu har jag skrivit klart introduktionen och jag är faktiskt ganska nöjd så nu skall jag läsa på om kriminaldrama i allmänhet så att jag kan ta itu med nästa del. Jag tycker att det känns lite lättare om man delar upp en uppsats på detta sättet eftersom när man har del-mål så blir det inte lika tungt att skriva. 


The F-word

Har precis ätit middag (två gånger på raken), först åt jag gurka och tzaksiki, efter det oliver, fetaost och tomat och till sist stekte jag ägg, parmaskinka och tomat. Den senaste veckan har varit väldigt ansträngande, det har varit sjukt mycket att göra, jag har haft en tenta, en gruppresentation och sedan har jag tre uppsatser att skriva och de skall vara klara inom två veckor. Tre uppsatser kanske inte låter så farligt men när de skall vara på 2500 ord var och de måste vara skrivna på akademisk engelska så blir det genast lite tyngre. Som pricken över i:et har jag blivit jätteförkyld ("the F-word").

Tentan gick jättebra! Fick 80% på den vilket betyder att jag fick MVG i det svenska betygsystemet. Gruppresentationen gick ganska bra vet inte betyget på den än men jag var oturligt nog täppt på båda näsborrarna så det var lite svårt att prata och andas på samma gång. Läraren sa att det var en bra presentation i alla fall så jag är nog ganska nöjd ändå.

RSS 2.0