I officiella sammanhang

Det är lite märkligt att när man dejtar någon så ligger kompisar (speciellt mina huskamrater) på att man skall göra det "officiellt" över facebook. James och jag har kommit till en punkt där vi har själva klassificerat oss som "officiellt" tillsammans men då heter det att "det inte är officiellt förän det är på facebook". Så idag blev det "facebook-officiellt" och jag måste säga att responsen från de som har legat på mest har varit mycket svag...Det är lite störigt, själva principen av att när man gör som de andra vill så uppmärksammas det inte.

Obsevera att detta har inte med James att göra för att vi är tillsammans och jag är mycket nöjd med det, för det känns rätt och han är en jättebra kille på alla sätt. Utan snarare hur mina huskamrater reagerar på det, en av dem har gratulerat och varit glad för min skull men två av dem har knappt reagerat och det är de som har legat på mest, tycker bara att det är lite dålig stil. Men som sagt, allt är jättebra med mig och James så det är inga problem på den fronten. Jag förstår bara inte mina vänner...

Lite allt möjligt

De senaste dagarna har varit ganska "busy" med mycket att göra på olika fronter. Så här kommer lite bilder med vad jag har hittat på.

Vi har varit ute (och där är jag även nyklippt och slingad). Detta är en bild på Pia och mig.
James och jag har varit i Durham.
Våren är här på riktigt och jag har varit på middag hos den svenska familjen som mamma och jag mötte på IKEA.
Annars är NCL+ Awards på tisdag, det skall bli mycket spännande. TCTV är nominerade för "Most Improved Society of the Year". Så håll tummarna!

Nörd? Jag? Såklart!



Denna veckan har tre mycket spännande saker kommit:

1. Mitt British Airways Executive Club kort.
2. Min egna Rubriks Kub, där jag kan lösa de första två lagrena på 2 min.
3. Mina personaliserade KLM bagage taggar.



Dude, I need a break!

Tror att det är lite mycket på agendan för tillfället eftersom jag har märkt att mina drömmar har blivit mer och mer märkliga. Drömde i natt att jag desperat behövde pärlor för att kunna göra pärldjur (något som jag vanligtvis gör för att varva ner). Men på John Lewis i Eldon Square hade de bara blandade pärlor i rosa och blått och det blev ju lite dumt eftersom jag behövde en sort men sorterat i olika färger. Kommer ihåg att jag längtade till Panduro på Frölunda Torg...
Tillbaka till "busyness"!

Merci Brussels Airlines!

Detta kan komma som en överraskning för vissa men jag var faktiskt hemma fredag till måndag i veckan. Det var en välbehövlig visit av många skäl. Resan både dit och hem var bland det bästa/häftigaste jag har varit med om!!!!

Jag flög med Brussels Airlines från Newcastle (NCL) via Bryssel (BRU) till Göteborg (GOT) när jag checkar in visar det sig att jag är uppgraderad till bflex economy+. I bflex economy+ får man extra förmåner som mat, dryck, tidingar, fler "flightmiles" (om man är medlem i något flygbolag som ingår i StarAlliance) och man får gå "Fast Track" igenom säkerhetskontrollen. På ditresan var vi tidiga så det flöt på jättebra med tanke på att jag bara hade 40 minuter mellan planen.

När jag flög tillbaka till NCL var vi försenade från GOT till BRU så jag fick bli upphämtad i gaten och dessutom såg de till att jag kom av planet först av alla. Istället för att gå in i terminalbyggnaden blev jag körd till den terminalen som NCL-flyget avgick från, där fick jag gå genom personalgångar för att komma till säkerhetskontrollen. Efter säkerhetskontrollen blev jag upphämtad igen och blev körd med bil till flygplanet. Medan jag gick igenom säkerhetskontrollen åkte han som körde tillbaka till GOT-flyget och hämtade mitt check-in bagage så att det också kom med NCL-flyget. Fantastiskt snyggt skött måste jag säga!!!!!!! Är grymt imponerad av Brussels Airlines, de tar verkligen hand om en!

Så tack Brussels Airlines för en extremt bra service!!!!!!

(BMI är ett sk. "codeshare partner airline" vilket betyder att det "är" Brussels Airlines för den specifika sträckan.)


Avvikande beteende

Det där med kroppsideal är ett mysterium för mig. Varför är alla så besatta av det? Hemma i huset pratas det jättemycket om lika dieter, kalorier, vikt och passformen av olika klädesplagg. Jag bor med en tyska och två ryssar (alla tjejer) och ibland känner jag att jag blir lite trött på detta oändliga tjötet. Personligen bryr jag mig inte alls om något av de sakerna, jag äter vad jag vill, struntar i kalorier och vikt och vad det gäller passform och storlekar köper jag vad som passar oavsett storlek. Ett vanligt argument som jag får är att jag "behöver ju inte tänka på det" men saken är det att det behöver inte de heller, ingen av dem är i någon som helst riskzon där man kanske behöver tänka på sådana saker.

Det är synd att samhället har blivit konstruerat på så sätt att man nästan blir sedd om en person med avvikande beteende om man saknar denna hysteri. Ibland undrar jag om det är alla tidningar som Cosmopolitan, Glamour, Vouge och Elle som påverkar så starkt. Eftersom jag väldigt sällan läser den typen av tidningar så vet jag inte hur starkt de påverkar unga kvinnor men det verkar som om de är stora aktörer i detta.

Äh, det är lättare att läsa "Sunday Times Travel"! :)


Lite Klyven

I ett tidigare inlägg skrev jag om hur det störde mig att jag missar TUR-mässan med pappa... Det är synd att det är så nära den dagen jag skall åka hem för påsk eftersom det känns nästan lite ovärt att flyga hem för en helg och sedan fem dagar senare komma hem till Sverige igen. Hade det varit längre tid isär hade jag flugit hem för den mässan, dels för pappas skull men också för att jag har haft lite hemlängtan på sistone. Vet inte riktigt varför jag har hemlängtan men jag antar att det kommer och går i perioder, vanligtvis får jag hemlängtan typ en till två veckor innan jag faktiskt skall flyga hem. Min teori är att jag det har varit och är så himla stressigt just nu, det är alltid något som jag måste göra. 

När man studerar heltid på universitet blir det ibland svårt att jonglera sig själv, sitt sociala liv och skola på samma gång. Det är lite som en triangel där allt påverkar varandra, och ibland kommer det tillfällen där det bara blir alldeles för mycket av "alles". 

Men något som jag finner roligt och nästan lite ironiskt är att mina vänner är mycket mer besatta av att kategorisera James och mitt dejtande. LOL, verje gång efter att jag har träffat honom får jag alltid frågan; "Är det något officiellt än?" Jag menar var är brådskan?! Vi har ju bara dejtat i knappt tre veckor, jag tycker att det är bättre att bara låta det utvecklas i sin tid istället för att pusha det in i socialt konstruerade kategorier. Det ironiska är att de verkar ha mer ångest än vad jag har över att kategorisera när det är jag som har haft stora problem med ångest tidigare.

Bryssel och Koffein

Igår fick jag post från Brussels Airlines. De kommer att kompensera för de extrautgifterna jag fick när jag flög hem i December. I stora drag gick resan såhär, skulle ha flugit Newcastle - Bryssel - Göteborg den 17:de men i luften påväg till Bryssel får jag reda på att mitt flyg till Göteborg hade blivit inställt. Så jag fick bo en natt i Bryssel och blev ombokad till SAS för att på eftermiddagen flyga Bryssel - Köpenhamn - Göteborg. Men flyget till Köpenhamn blev försenat så jag missade anslutningen till Göteborg i Köpenhamn, så jag fick bo i Köpenhamn en natt. Jag blev satt på "stand by" för flygen till Göteborg nästa dag, lyckligtvis kom jag med det första flyget men bagaget kom inte förän en vecka senare. Så jag skulle ha åkt och kommit till Göteborg den 17:de December, kom till Göteborg den 19:de och bagaget kom den 24:de (på självaste julafton). Hade inga hygienartiklar eller ombyte i handbagaget så därför blev det lite utgifter för sådanna saker. 

En liten bild från Bryssel:

 

Har börjat att misstänka att jag kanske har utvecklat ett litet koffein beroende, det har varit så sjukt mycket att göra de senaste två veckorna!!! Fast jag har inte börjat med vanligt kaffe än, det är Mocha's som gäller! :)

RSS 2.0