Leslie Nielsen

Idag fick jag veta att en av mina favoritskådespelare har dött, Lesile Nielsen. Han har haft huvudrollen och medverkat i filmer som "Den Nakna Pistolen"-trilogin, "Titta vi flyger!" "Spy Hard" och "Scary Movie 3". Den första filmen jag såg med honom var "Spy Hard", jag kommer ihåg att trots att jag var förhållandevis liten när jag såg den så tyckte jag att det var bland det roligaste jag har sett.  Efter min lektion idag gick jag direkt till HMV och köpte en DVD-box med filmer med Leslie Nielsen.

Han var en man som har skänkt många skratt till världen och gjort många människor glada och lyckliga. Man kan lugnt säga att "Den Nakna Pistolen" var en riktig milstolpe inom komedi-filmerna.

Tack för underbara filmer med många skratt!


Living in a winterwonderland

Det kommer bara mer och mer snö, vilket jag tycker är helt underbart! Men på ett sätt är det lite komplicerat eftersom britterna har ingen som helst koll på det där med snö. De saltar/grusar inte vägarna, skottar bara motorvägarna och utfärdar varningar om att man skall hålla sig inne och endast gå ut vid nödfall. Så mycket snö och så kallt är det inte att de behöver utfärda varningar på det sättet, det är mer en fråga om att de inte är förberedda på så mycket snö. Det är inte så vanligt att det snöar här uppe i norr under vintern.

Som en sann Skandinav tog jag på mig snöskorna och termojackan och gick in till stan. Jag hade några ärenden att uträtta, speciellt ett som var väldigt vikitgt. När några kompisar och jag var ute igår hittade jag ett pass liggande i snön så idag var jag på polisstationen och lämnade in det. Sedan "råkade" jag ta vägen förbi Lush och där köpte jag en härlig "bubbelbit" från deras julkollektion. Min präm för lektionsanteckningar och skolpapper gick sönder igår så jag behövde akut en ny så det köpte jag på WHSmith.

Nu har precis ätit Laxpudding som jag har lagat själv och nu skall jag återgå till skolarbete, håller på att skriva en uppsats som bland annat skall handla om en identitetsteori som kallas för "Intersectionality". För tillfället läser jag olika akademiska artiklar om ämnet så jag får lite bättre koll på det.

Ping Pong

Idag har jag varit riktigt "busy". Imorse vaknade jag extra tidigt så att jag skulle hinna "Skypea" med mamma, innan hon och pappa åker till Kiel i Tyskland. Sedan bar det av till biblioteket där vi skulle ha gruppmöte eftersom vi har en presentation om en vecka. Sedan hade jag seminarie i "Representations" och vi pratade om "Post-feminism", vilket är vädigt intressant faktiskt. Har nu på senare tid börjat att fatta ett tycke för könsfrågor/identiteter. Om jag skall vara ärlig har jag nästan varit lite rädd att intressera mig för sådanna frågor i rädslan av att verka se ut som en "mossfeminist". Efter det håll jag möte med mina "undersåtar" i TCTV, skolans tv-kanal som jag driver. 

...och till sist skickade jag julkort hem till Sverige. :)  

Snöiga Newcastle


Såhär mycket snö är det idag. Hela regionen är lamslagen och det har pratats den del om Newcastle i nyheterna med anledning av snön. Som Skandinav tycker jag att snön är jättetrevlig men britterna verkar inte vara jätteimponerade...men det kan bero delvis på att de inte klär sig efter väder, exempel på detta är att de fortsätter att envisas med sina små ballerinaskor, tunna vårjackor och tunna klänningar och/eller kortbyxor med leggings. Själv hade jag underställ på mig under jeansen och det känns som om det var ett bra val.

Idag var en tuff dag i skolan, fyra timmar i ett sträck utan någon paus. Det närmsta till paus vi har är de två minuterna vi har att springa till nästa lektion. De första två timmarna går bra, då har vi "Representations in culture and society" den kan vara ganska avancerad men det är väldigt intressant. Efter det har vi "Television Studies" (låter mycket lättare an vad det är) då brukar hjärnan orka med nästan hela lektionen på två timmar. Efter den lektionen måste man "chilla" lite när man kommer hem innan man tar itu med skolarbete.

Gråskalor

Imorse skulle jag ha gått upp klockan åtta men efter att klockan ringde råkade jag somna om och jag vaknade inte förrän en timma senare. Så jag fick lite bråttom eftersom jag hade ett möte på "Student Wellbeing Service" klockan tio. Det var snöblandat regn när jag vaknade men som tur var slutade det att regna (?) medan jag var på väg till bussen. Men då fick jag bära omkring paraplyet istället.

Anledningen till att jag går hos "Student Wellbeing Serivice" är att det kan vara otroligt jobbigt och stressfullt ibland när man gör akademiska studier i ett annat land, utan att ha möjlighet att kommunicera med folk på svenska. Det är väldigt stor skillnad på att göra akademiska studier i tre år mot att till exempel spendera ett skolår (ca. 9 månader) utomlands. Folk verkar inte förstå den skillnaden. Därför är det skönt att kunna prata med någon utomstående om hur man hanterar stressen och så.

Quayside i Newcastle Upon Tyne


Hus och mat

Idag har jag gjort hushållssysslor kombinerat med skolarbete. Dagen började med att jag tvättade min mörktvätt, tvättmaskinen är ganska långsam så det tar runt tre timmar inklusive torktummling. Om jag skall vara ärlig så tycker jag faktiskt om att tvätta, städa och laga mat. Men, jag tycker inte om att städa upp efter andra, det är deras ansvar. Jag tror att det skapar mer allmän frustration om en person "tar ansvaret" och städar upp efter de andra. Då blir den som städar men också de som inte städar frustrerade.

I vårt hus har vi sagt att vi hålla ordning efter oss själva men i verkligheten fungerar det inte så bra. Eftersom jag älskar att laga mat så har jag också speciella krav på hygienen i köket. De andra verkar inte uppskatta detta lika mycket som jag men jag diskar och tvättar alltid allt innan jag använder det.

Efter att jag hade varit och handlat på det älskade Sainsbury's lagade jag lite lunch/middag. Jag slängde ihop en Skagenröra "from scratch" till det rostade jag lite bröd. Det blev riktigt gott så jag blev mycket nöjd. Därför kommer jag att göra lite mer imorgon.

Svensk Webb-TV

Har bestämt mig för att inte introducera min blogg utan bara börja skriva. (Observera den indirekta presentationen)

I dag hade vi en lektion om "Ethics in conducting research" den var ganska intressant men salen som vi är i är ganska dålig då det inte finns några fönster. Som ett resultat av det blir man lätt trött där inne. Efter att jag kommit hem satt jag och läste en artikel om "Sexual Politcs, torture in secular times", jag måste läsa den för ett grupparbete. Men, efter ungefär hälften av den 25 sidor långa artikeln sa hjärnan nej, så jag skall läsa klart den imorgon istället. Det är ju inte bara att att läsa artikeln bara sådär, utan jag måste också ta noggranna anteckningar för att se till att jag inte missar något.

För att få hjärnan att kyla ner sig lite har jag tittat på svensk webb-tv, det är "by far" det bästa som finns för att bota förstadiet till hemsjuka, när man inte riktigt känner att man längtar hem men nästan. Efter att jag tittat på det känner jag mig nästan "re-bootad". Jag ser på webb-tv lite varje dag och det håller mig på en bra och lycklig nivå. :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0