Come fly with me

Jag måste säga att Ryanair är nog det lurigaste flygbolaget någonsin, visst de kan verka billiga men med alla skatter och avgifter osv. blir det inte mycket billigare än att flyga reguljärt. Men det som gör dem extra luriga är det att skulle du till exempel glömma/sturnta i att printa ut ditt boardingpass hemma så får du en avgift på £40. Du får enbat ha ett handbagage och detta gäller även om du köper något efter säkerhetskontrollen så om du kommer till gaten med handbagaget och en påse får du antingen lämna ifrån dig antingen påsen eller din väska...eller betala £35. Riktigt lurigt tycker jag! Men något som är lite roligt är att om man landar i tid så "firas" det i planet med musik vilket är lite festligt. 

EasyJet känns mer som ett regulärbolag men det är ändå ett lågpris bolag något som jag tycker är en bra kombination. När jag åker hem till påsk kommer jag att flyga British Airways via Heathrow och Terminal 5, har passerat där en gång men det var medan de byggde om så jag fick inte se den ordentligt och den är tydligen jättesnygg nu!


Testing, testing

Idag har jag gjort en insats för djuren genom att köpa en t-shirt från PETA UK. PETA står för People for the Ethical Treatment of Animals. Jag köpte en tröja som säger "TEST TUBES NOT BUNNIES" också är det en bild på en kanin. Ni som känner mig vet att jag är emot djurförsök och att jag är påläst på ämnet. Jag tycker att ALLA djurförsök är onödiga men jag förstår att det finns en gråskala inom det medicinska fältet. Det borde läggas mer pengar på alternativa testmetoder. Just ämnet djurförsök är komplicerat eftersom folk brukar hålla med om att kosmetiska djurförsök är onödiga men sedan gör de inget aktivt utan bara passivt håller med. Informationen om vilka företag som inte bedriver djurförsök finns lätt att hitta på internet och det är en lätt övergång att byta sminkmärke. Företag som är djurvänliga är till exempel: The Body Shop, Clinique, Dermalogica, Gosh. Go Cruelty Free har på sin hemsida en lång lista på djurvänliga företag. http://www.gocrueltyfree.org/companies.php 

Jag säger inte att ni skall bli veganer eller militanta djurrättsaktivister men tänk på djuren nästa gång er mascara tar slut. :)


Realisation

Eftersom min armar är döda efter gymmet igår var jag och REA-shoppade i stan idag och jag kom hem med några fina fynd. Först köpte jag låga Converse-skor från skoaffären Office på Grainger Street. De har jättesnygga skor i många olika stilar där! Egentligen letade jag efter högklackade skor men för det första har jag bara högklackat om jag absolut måste och för det andra var majoriteten av de högklackade skorna lite för vulgära för min smak. Conversen kostade från början £39.99 men var nedsatta till £22.00 så det var mycket trevligt och det visade sig att de säljs speciellt till denna affär så de är lite exlusiva och det känns lite roligt tycker jag.

Här är skorna:


Efter det gick jag till Eldon Square där det vimlar av gångar med massor av trevliga affärer, jag gick i alla fall till Oasis där jag hittade en jättefin blus. På pristaggen stod det £10.00 vilket är ett bra pris som det är, speciellt med tanke på att märket Oasis är ganska dyrt i Sverige och säljs på bland annat NK. Men när jag betalade visade det sig att det var ytterligare nedsatt till £5.00. Ett riktigt fynd tycker jag!

Här är blusen:

We got hurry and a worry to get done today

Resan tillbaka till Newcastle gick förhållandevis bra, men jag misstänker att det ligger en förbannelse över att byta i Bryssel, för att det var problem när jag skulle flyga tillbaka också. På sträckan GOT-BRU var vi lite försenade så jag var orolig för ankytningen eftersom jag bara hade 40 minuter mellan planen. Men som turligt nog var BRU-NCL planet också (då) lite försenat, lite visste jag att det skulle bli 3 timmar försenat till NCL. Vi kom tillslut iväg och resan gick bra. Det är väldigt bra att Brussels Airlines är snälla med att ge ut mat-checkar.

Annars har livet knallat på här i Newcastle, det var roligt att möta mina huskamrater igen! Idag gick jag med i ett gym så jag skall gå på en "Introduction Session" senare idag. Det skall bli spännande och jag tror att det är bra att få lite allmän träning för att framför allt för min del få upp immunförsvaret.

Rätt, fel.....same shit but different

Det är alltid lika spännande när svensk byråkrati gör livet svårare... Skatteverket och CSN har gett sken av att jag är skyldig att vara registrerad som utlandsvensk om jag är utomlands i mer än ett år men genom att göra det gäller inte min utlandsstudent försäkring. Det kallas att det är ingen större skillnad på att vara utlandssvensk och vara "vanlig" svensk. Något som jag inte känner har framgått är att man inte längre blir folkbokförd i Sverige vilket gör att min utlandsstudent försäkring gäller inte. Försäkringsbolaget påstår att jag inte skall vara folkbokförd någon annanstanns medan CSN och Skatteverket att jag är skyldig att registera mig som utlandssvenk. Det är en enda stor soppa för tillfället...Nu efter frukosten skall jag gå och prata med Skatteverket.

Anledningen till att detta problem uppstod var att när jag skulle flyga hem via Bryssel, fick jag reda på att mitt anslutningsflyg blev inställt så jag blev fast i Bryssel. Jag blev ombokad för att nästa dag flyga till Göteborg från Bryssel via Köpenhamn men flyget till Köpenhamn blev försenat så jag missade Göteborgsflyget (igen). Efter att ha spenderat en natt i Köpenhamn blev jag satt på "stand-by" för samtliga Göteborgsflyg den dagen. Som tur var kom jag med det första flyget till Göteborg men väskan kom inte förän på julafton en vecka senare från den ursprungliga ankomstdagen. Detta är en komprimerad version av denna resan men nu får ni i alla fall ett hum om vad som hände.

Hipp Hipp Hurra!

Nu är det nytt år och en ny början. Nyår spenderade jag på Styrsö med min vän Anna och hennes bror Staffan. Vi det hade det jätteroligt men matlagning, spel, fyrverkerier och såklart filmen Baksmällan. Innan min brittiska telefon fick fnatt, hann jag även få ett SMS av mitt ex.

Det första jag tänkte var; "Jasså, nu passar det?". Han skrev om hur han vill träffas när vi är tillbaka i Newcastle och vilken "idiot" han vär när han bröt upp med mig. Han var mycket riktigt ett arsel och förhållandet var inte bra för mig. Man kan ju fråga vad han förväntar sig av detta eftersom jag har gått vidare och är inte intresserad av att träffa honom. Tyvärr måste jag linda in mitt svar till honom eftersom han bor med mina bästa kill-kompisar, jag vill ju inte att han skall snacka om mig till dem bara för att jag inte vill träffa honom. Så det är en lite intressant situation.

Igår började Hipp Hipp, det var jätteroligt men jag hade viljat se mer av Tiffany om jag skall vara ärlig. Jag hoppas verkligen att det läggs upp på SVT-play så att jag kan se det i Newcastle.


RSS 2.0