Cowboys, Vampires and Politics of Dating

Idag har varit en ganska händelserik dag, började med att mitt balsam tog slut så för att jag skall kunna tvätta håret imorgon skulle jag in till stan "toon" och köpa nytt. Jag skulle ha haft ett studiemöte klockan två men det blev inte så eftersom vissa i gruppen inte kunde komma, så jag var lös och ledig. Min vän Jonny sa att han ville gå på bio så han hängde med när jag gjorde mina ärenden och sedan gick vi och såg "True Grit" en Cowboy-film från 2010. Den var riktigt bra faktiskt! Så den är att rekommendera, mamma sa över Skype att den är ute på bio i Sverige. Vanligtvis gillar jag inte sådana filmer men jag såg den eftersom det var bra skådespelare, Matt Damon och Jeff Bridges så tänkte jag; varför inte? ...och jag blev positivt överraskad! :) 

Jag har börjat att dejta en kille som faktiskt mycket väl kan vara "boyfriend-material", han är snäll, rolig, trevlig, vi är olika på många sätt men också lika och han kommer bra överens med mina kompisar. Men det är tydligt att mina tjejkompisar och jag har helt olika syn på dejting och sådant! Hade en lååååååång diskussion idag om vem som skall betala vid dejter. Jag förväntar mig inte att killen skall betala och jag skulle inte tycka sämre om honom om vi skulle dela notan eller så men så tycker INTE mina ryska huskamrater. De tycker att han inte är en man om han inte betalar notan och enligt dem skall man inte visa tacksamhet för att han betalar heller. Ganska konstigt tycker jag.

Sedan kom den tyska huskamraten hem efter en weekend med sin pojkvän och med det kom massor av frågor om hur det är med mig och James. Jag svarade så gott jag kunde men det är inte lätt, hon frågade om något var "officiellt" än och jag sa att vi dejtade. Då kom följdfrågor som om vi dejtar exklusivt och jag menar det är en väldigt befängd fråga eftersom jag inte ser relevansen i det kalla mig gammaldags men jag förutsätter att han inte dejtar någon annan samtidigt som mig. Jag tror att sådana kategorier som är baserade på grå-zoner skapar mer problem än nytta.

En lite rolig sak är att mina huskamrater tycker (tyvärr) att han ser ut som Robert Pattinson, tycker varken om Twilight eller Pattinson. Men de tycker i alla fall att han är jäääääättelik honom! LOL säger jag till det men han var i alla fall snäll nog att köpa ett armband till mig. :) 

 

Redigering

För tillfället tar jag en liten paus från redigering av videoklipp som vi (TCTV), skall bidra med i NaSTA Awards and Conference i April. Det skall bli riktigt spännande faktiskt! I April månad kommer jag statistiskt att flyga två gånger i veckan!!! Först NCL-LHR, LHR-GOT (2 ggr), sedan GOT-FRA, FRA-BHX (4 ggr), BHX-FRA, FRA-GOT (6 ggr) och till sist GOT-LHR, LHR NCL(8 ggr).

För er som inte har koll på flygplatskoder:
BHX= Birmingham International
FRA= Frankfurt International
GOT= Göteborg Landvetter
LHR= London Heathrow
NCL= Newcastle International

Om ni vill se klippen så kan ni gå in på denna länk: http://www.youtube.com/user/TheCourierOnline prenumerera gärna!

En gammal blid från en redigerings-session:


Sing for life, sing for joy

Det där med att få immunförsvaret "uppgraderat" genom att gå på gym har väl inte riktigt funkat... Är fortfarande förkyld och nu har jag även ont i halsen, vilket är lite dumt. Jag förstår ärligt talat inte riktigt varför jag alltid blir sjuk, jag klär mig efter väder, gymmar, äter vitaminer och äter förhållandevis hälsosamt. Har inte vågat gå på gymmet när jag har varit dålig eftersom förkyldningen kan bli värre av det och/eller så kan träning när man är förkyld påverka att man får följdsjukdomar. Förkyldningen i sig har varit konstig eftersom den har gått upp och ner på så sätt att det har varit lite bättre och sedan har det blivit sämre igen. Hostan har blivit sämre och jag hostar upp mycket som jag (tvyärr i brist på andra alternativ) sväljer och det resulterar i att jag mår illa när jag sedan äter något. Både sköterskan och läkaren sa att jag inte skall ta hostmedicin eftersom det är bättre att jag hostar upp det istället för att det ligger kvar i lungorna, vilket jag tycker är helt logiskt men det är lite jobbigt när man är inne på typ andra/tredje veckan av slemhosta.

Nu, innan jag går och lägger mig skall jag titta på lite huskurer av hosta och nästäppa. Om ni har några tips skulle jag vara tacksam! :)

Hawaii och Skinnätande fiskar

Idag har varit en intressant dag. Festen och utgången igår var jätterolig! Först var vi hemma för "pre-drinks" och lite allmänt minglande. Det var "Hawaii-tema" på festen vilket var riktigt lyckat! Jag köpte ett par solglasögon för att komplettera looken, de var i stilen "aviator" vilket passar bra till mitt flygplansintresse.

En bild av Mike, Pia och jag:


Så på morgonen satt vi och pratade om kvällen och vad alla "hade varit med om". :)

Senare åkte Pia och jag in till stan för att prova på sådan fot pedikyr när fiskar äter död/överflödig hud från fötterna. Det var en av de konstigaste upplevelserna i mitt liv! I början var det jätteläskigt att ha fötterna ätna av fiskar men efter ett tag var det faktiskt gansa skönt. Det känndes som konstigast när fiskarna underifrån försökte att komma mellan tårna men det var jätteroligt att prova. Sedan gick vi till Primark och där hittade jag ett par skor som faktiskt var väldigt sköna för att vara högklackade och eftersom de bara kostade £10.00 slog jag till och köpte dem.

Här är skorna:


Många Bollar i Luften

Denna veckan och nästa kommer att vara helt galna! Jag har så mycket uppbokat, det sociala livet, uppsatser och TCTV (tv-stationen). På ett sätt är det väl lite spännande att ha mycket att göra men det är det ständiga jonglerandet som kan vara lite påfrestande. Men jag har i alla fall lärt mig att det är ok att ta åtminstonde en timma där jag inte gör något viktigt. Om man/jag skulle arbeta i x-antal timmar utan någon paus och sedan stupa i säng för att nästa dag göra samma sak igen tror jag att jag skulle gå under!

Idag har jag haft lektion, köpt för tema festen vi skall ha idag (Hawaii-tema), skickat mail och organiserat saker för TCTV och efter detta inlägget skall jag skriva på en uppsats som skall in på Måndag. Sedan skall jag hjälpa till med derkorationerna för festen, göra mig i ordning och sen börjar festen.


Lustigt det där med "Alla Hjärtans-dag"

Det är ganska intressant att se hur påverkade folk blir av "Alla Hjärtans-dag", i stan jag såg så många nervösa pojkar/killar/män som gick om kring med sina blombuketter. Ganska sött faktiskt, speciellt med tanke på att minen var den samma på alla.

Paketet kom idag! :D Yaaaaaaay! Eftersom det var stort och tungt tog jag taxi från postkontoret där jag hämtade det. Bara så att ni vet, taxipriserna är markant billigare i Newcastle än vad det är i Sverige därför är det inte alls så "överklass" att ta taxi. Vad som var intressant med taxiresan och den generella påverkan av denna dagen var att han antog att jag skulle gå ut på middag med min "pojkvän". Konversationen dog ut när jag sa att jag var singel. Ganska komiskt faktiskt! 
 
En av huskamraterna fyller år så vi skall fira henne på Onsdag så först skall det bli "pre-drinks" hemma hos oss och sedan skall vi till en klubb. Det som gör att det blir lite roligt är att det skall vara Hawaii-tema. Var på Primark och hittade en klänning för £9.00 som jag tycker passar till temat så jag köpte den och en blomma att ha i håret.

Här är lite bilder på paketet jag fick och klänningen jag köpte:




It's baaaaack

Klarade mig feberfri i nästan två dagar men nu är den tillbaka, typiskt! Jag får ta mig ett vaaaaaarmt bad och hoppas på att febern ger sig tills imorgon. Var aningen piggare idag så jag hade hoppats att det skulle vara ännu bättre imorgon men nu är jag inte så säker på det.

Förhoppningsvis kommer jag i alla fall orka att baka "kladdkakemuffins" imorgon eftersom mina huskamrater och jag skall fira "Valentine's Day - Single Style". Eftersom vi alla är lite busy med skola och så skall vi äta ihop på kvällen och se en film tillsammans. Så jag tänkte att jag skulle göra "kladdkakemuffins". Det är som en vanlig kladdkaka bara det att det är i muffins-format istället, vilket jag tycker är godare om jag skall vara ärlig.



Tick tack

Idag tog jag mig in till stan för att köpa lite mat, orkade inte gå hela vägen till Sainsbury's i Heaton så jag tog bussen till M&S i stan. Det var lite roligt att se att de hade hasselbackspotatis där så jag köpte ett paket som jag skall tillaga med lite tillbehör ikväll. Köpte (mer) chips på M&S eftersom mitt paket från Sverige inte har kommit än. Det underbara paketet innehåller bland annat danska ostbågar som är det bästa som någonsin har producerats i Danmark.

Jag hoppas att paketet kommer på måndag, annars är det lite synd eftersom mamma och pappa har skickat med en liten "Alla hjärtans-dag"present. Har själv skickat ett paket till mamma och pappa, det kom fram i mitten av veckan tror jag. Jag kommer inte att avslöja vad paketet innehåller men jag tror att de blir glada för det. Inte för att vara cynisk men jag känner lite att "Alla hjärtans-dag" är lite överskattat och konstlat men det kan bero på affärernas aggressiva marknadsföring.

Det är lite intressant att förr i tiden firades med att pojkarna i byarna sprang runt och snärtade kvinnorna i byarna för att uppnå fertilitet. Så mysigt är (...eller var) "Alla hjärtans-dag". Nu ligger jag och vilar vilket är välbehövligt och skönt.


Västra Frölunda

Det är inte jätteroligt att vara sjuk...känner "änna" att jag har lite hemlängtan men det är bara för att det mesta känns lite lättre på hemmaplan. Såhär förkyld som jag är denna omgången har jag inte varit på länge! Vanligtvis brukar jag känna mig lite krasslig och trött men jag brukar inte ha feber som jag har jag nu. Den är inte jättehög ungefär 38 grader men eftersom min vanliga kroppstemperatur är lägre än de flesta så blir jag mer påverkad av det.

Jag känner lite att mina vänner tycker att jag är lite för snabb med att "dömma ut" folk i synnerhet killar, men jag menar det är ju trots allt mitt beslut och jag vill inte gå ut med någon som jag inte är säker på att jag gillar. Om jag skall gå ut med någon mer än en gång så är det under förutsättningen att jag gillar honom. Så jag förstår inte vad problemet ligger för mina vänner, men jag antar att "tjej-tidnings generationen" har fört med sig vissa stereotypiska värderingar... Själv tror jag att trots mitt kön är mer uppvuxen inom "playstation generationen" där om det inte passar är det bara att byta spel eller stänga av. Så enkelt och okomplicerat!

Det stör mig något fruktansvärt att jag kommer att missa TUR 2011 med ynka 5 dagar!!!!! TUR 2011 är 24-27 Mars och jag kommer hem på kvällen den 1 April, inte klokt! Jag älskar TUR mässan och har gått på den i många år. Vad som på ett sätt är värst är att jag missar att spendera "quality-time" med pappa, det har liksom varit vår tradition så det känns väldigt trisst att missa den. Tyvärr, gör vi inte så mycket tillsammans. Han var sjukskriven ett tag och på ett sätt var det br eftersom vi kunde "skypea" under dagarna och jag tror att det var bra för vår relation eftersom vi inte alltid kommer så bra överens.

Det är lite intressant hur man kan vara självständig men ändå inte.


IKEA och andra sjukt svenska saker


I söndags var jag på Ikea i Gateshead, motsvarar Mölndal om Newcastle skulle vara Göteborg. Där köpte jag nya lakan eftersom de jag hade var blev väldigt lätt varma och de drog till sig smuts som magneter. Jag måste säga att efter att ha sovit i dem i ett par nätter att jag är väldigt nöjd! Annars på Ikea köpte jag svensk Arla hushållsost, gifflar, chips och salmiak godis. Har ätit upp nästan allt vid det här laget (det finns några gifflar kvar).

Jag läste precis ut den andra Steig Larsson boken som var väldigt bra! Det skall bli mycket spännande att se filmen, skall nog göra det idag. Nu har jag börjat läsa en ny bok "The Brightest Star in the Sky" av Marian Keyes, det är skönt att läsa något lite lättsammare nu eftersom de senaste fyra böckerna jag läst har varit deckare eller bara allmänt tunga.

Annars är det inte så mycket som pågår i mitt liv, är förkyld för tillfället...med feber, ont i halsen och en jättejobbig slemhosta. Så fort jag hostar, vilket är ofta känns det som om jag har tagit en kallsup av slem. Skall till läkaren imorgon dels för att jag är orolig för hostan men också för att jag har blåmärken på benen som är helt enkelt oförklarliga. Jag har två riktigt stygga blåmärken, ett på vardera smalben vilket är väldigt konstigt eftersom jag borde definitivt ha kännt dem om jag skulle slagit i såpass att det skulle bli ett blåmärke av den karraktären.

Idag sökte jag ett till sommarjobb och imorgon skall jag söka fler.

Livet tenderar att vara inkonsekvent

Det känns lite som om relationerna i huset är något av en uppförsbacke för tillfället, det är ju svårt att som fyra studenter bo ihop men det känns lite som om jag tynar bort. Jag känner mig lite transparent, i eftermiddags satt vi och diskuterade gymmet som vi går på (först gick de ryska huskamraterna med, sedan jag och nu till sist den tyska huskamraten). Jag försöker att prata med dem och hålla mig involverad men ingen ger tillbaka ögonkontakt med mig. Det stör mig lite om jag skall vara ärlig.

En annan sak som stör mig en del är att det känns som om jag blir påminnd saker som jag inte kan hjälpa. Exempel på detta är att jag alltid får kommentarer om vad jag äter, äter jag nyttig får jag kommentaren "Sluta äta så nyttigt, nu måste ju jag göra det!" och äter jag onyttigt "Ja, du är ju smal så du kan äta vad som helst." Jag menar ursäkta mig att jag inte har samma kroppskomplex som er! Det är lite störigt att höra det dag ut och dag in eftersom de inte är tjockare än mig. Vi är alla normalbyggda.

Detta var ett så kallat ventilationsinlägg, de kan poppa upp då och då. Det kommer att ordna upp sig efter ett tag så det är ingen fara.  

Paddor och Mobiltelefoner

Idag har det varit en ganska lugn dag, hade introduktionslektion i "Roots to Rome, Telling History in Television Drama". Jag tror att det kommer att vara en rolig och intressant kurs eftersom läraren verkade väldigt bra och pedagogisk. Det är faktiskt ganska skönt att komma igång igen med skolarbete och sådant. Det kommer bli roligt att ha arbeten och uppsatser att skriva (Oj vad jag kommer att ångra den meningen om några veckor!). Annars är jag lite förkyld med ont i halsen och heshet men det påverkar mig inte jättemycket förutom att jag blir väldigt trött vid vissa tillfällen på dagen.

I förrgår blev min brittiska telefon stulen så igår skaffade jag mig en annan. Det är en jättefin Samsung Tocco Lite från Limited Edition serien "Get In the Mood" så jag hoppas att den kommer att bli lika älskad som Blackberryn var. Men jag kan säka redan nu att den verkligen har potential!

Här är telefonkartongen (den beskriver telefonens utseende bäst);


Nu har jag precis ansökt om sommarjobb på Paddan, ett sightseeing företag hemma i Göteborg. Så jag hoppas att det går bra. :) Skall ta och söka lite mer tjänster imorgon när hjärnan känns lite fräschare.

RSS 2.0